Kristi Himmelfartsfeiring på Seter

Prostistevne på Seter gård

Seter gård er DNKKs vakre møtested og kommende kirkesenter ved Øyeren, beliggende mellom Lillestrøm og Trøgstad. Det har gjennom flere år nå utviklet seg en tradisjon med at menighetene i Viken prosti har satt hverandre stevne her på Kristi Himmelfartsdag, så også i år. Et 40-talls medlemmer fra St. Johannes Døperen i Oslo og St. Mikael og alle de hellige i Fredrikstad hadde funnet veien til Seter denne Himmelfartsdagen. Værutsiktene var ikke de aller beste, men hva gjør vel det når man kan være sammen i hyggelig lag – og attpåtil ha åndelig utbytte av det? Litt regn la ingen demper på stemningen, og vi trengte jo regn nå, etter en lang tørkeperiode.

Hovedhuset på Seter var festlig punget med norske og ukrainske (!) flagg, det siste til ære for nyankomne ukrainere som har unnsluppet marerittet i det krigsherjede Mariupol.

Stevnet begynte med høymesse kl. 12, og etter messen serverte husfar på Seter, Andrea Felloni, deilig middag av gårdens egne produkter. En Felloni-middag er i seg selv en god grunn til å dra på stevne på Seter! Ingen drar sultne derfra.

Da middagen var nydt, ble ordet gitt til prof. Reidar Hvalvik som holdt et glitrende og engasjerende bibelforedrag om «Guds trone og Lammet», med utgangspunkt i Åpenbaringsbokens kap 4 og 5. Om noen skulle ha vært i tvil om Åpenbaringsboken forkynner Kristus, skulle enhver slik tvil nå være ryddet bort for godt.

Stevnet avsluttet som det begynte, i gudstjenestens rom, med en ny vesper for Kristi Himmelfartsdag. Vi ser spent fram til neste bind av Tidebønnboken, med de spesielle bønnene for høytidene. Første bind av Tidebønnboken er jo allerede solgt i langt større antall enn DNKKs egne medlemmer, og vi får stadig tilbakemeldinger, bl.a. fra romersk-katolsk hold, om at det er gjort et framifrå arbeid med den. Om ikke DNKK ennå er så stor i antall, er vi store i resurser og kvalitet. Det vi gjør, blir lagt positivt merke til – langt ut over våre egne rekker.

Translate »