Konfirmasjon i Bergen

En erfaren ministrant i Sta Sunniva menighet i Bergen ble sist helg konfirmert av en uerfaren biskop elect. Dette var den valgte, men ennå ikke konsekrerte biskopen sin første krismeringshandling. Begge aktørene stod prøven.

Nikolai stilte som ministrant i sin egen konfirmasjonsgudstjeneste og fikk ros for trofast og kompetent tjeneste i mange år.

Biskopen talte over Jesu ord om «å lære dem alt det jeg har befalt dere». Om Nikolai så langt ikke har lært absolutt alt, har han gjennom et helt undervisningsår i alle fall lagt et godt grunnlag for

å gjøre Kirkens tro til grunnlag for eget liv. Og som biskopen foreslo: Snu om på den ateistiske reklamekampanjen på busser i London: « There is probably a God. So stop worrying. He is with you always.»

Etter krismeringen ble Nikolai feiret i Sta Sunniva-salen i Storetveit av en både lykkelig og lystig flokk venner og familie. En konfirmasjonsdag som skrives 10 10 20 20, skulle vel også være av de lettere å huske og minnes.

Søndagen etter konfirmasjonen var temaet ‘Pengene eller livet’. Kanskje til ettertanke også for den nykonfirmerte som nettopp hadde gjort opp regnskap over innkomne gaver til konfirmasjonsdagen!

Translate »